Какво да правите в дъждовен ден – 6 релаксиращи дейности за вас и вашето семейство.

Дъждовните дни имат своя чар. Разбира се, едва ли има човек, който не би искал да се наслаждава на слънцето всеки ден – приятна разходка в парка, в зоологическата градина или може би плуване в басейн … Има изключително много дейности за избор, когато небето е ясно.

Но какво да правим, когато вали дъжд?

Вероятно бихте казали, че ще останете в къщи и ще скучаете. Но ако се замислите, това е перфектната възможност да прекарате време заедно със семейството си!

Ето няколко идеи за забавни семейни дейности, които можете да опитате:

  1. Настолни игри

Кой не си спомня игрите, които направиха нашето детство по-интересно?

Монопол, Не се сърди човече, Катан или табла?

Дъждовните дни са идеални за прекарване на време със семейството и преживяване на щастливи спомени от миналото. Класиките, като например монопол, са забавни и могат да научат на младите ценни уроци за управлението на парите и как решенията влияят на живота.

Старите игри, като шах или табла, са чудесни за мислене и трениране на ума. В допълнение, други популярни игри като Риск или Не се сърди човече могат да бъдат полезни, за да научите как да запазите нервите си в различни ситуации.настолни игри

  1. Готвене

Понякога мислим толкова много за правенето на нещо интересно със семейството, че забравяме, че тези прости ежедневни задачи могат да бъдат невероятно забавление.

Готвенето е чудесен начин да прекарате време с любимите си хора. Освен това е предизвикателство и за най-малките. Те също така ще имат възможност да играят с брашно, а защо не и да се научат да правят здравословен избор в бъдеще.

Всяка дейност, която правите с деца, оставя благоприятни следи върху тяхното поведение и развитие на личността.

  1. Разгледайте семейния албум

Дъждовните дни са перфектната възможност да прегледате семейните албуми и да преживеете отново пътуването към времето, което е останало зад гърба …

Ако имате видеоклипове от вашия сватбен ден, първия ден на дъщеря ви в училище, пуснете ги и се пригответе за емоционално пътуване като спомените започват да се връщат.

Ако все още нямате фотоалбум или видео, не се притеснявайте. Възползвайте се от тази възможност да направите няколко нови снимки и да съберете всички отпечатани снимки, за да започнете свой собствен албум.

  1. Творчество

Оставете семейството си да изрази чувствата си по творчески начин: рисуване, писане, пеене … Опитайте това, което ви харесва. Книгите за оцветяване могат да бъдат релаксиращи и забавни както за деца, така и за възрастни. Включете семейството си, като рисувате около обща тема и, разбира се, не забравяйте да изложите произведенията на изкуството на стените вкъщи. Дори и да нямате голям талант като художник, това може да бъде много забавно.

Ако обичате да пишете повече, тогава какво би било да създадете история заедно? Или да пеем заедно?

  1. Започнете проект „Направи си сам“

Проектите „Направи си сам“ обикновено изискват повече време и повече хора, за да се включат. Дъждовен ден всъщност би могъл да бъде шансът да започнете семеен проект и да създадете запомнящо се преживяване.

Можете да научите семейството на някои от традиционните умения, които изчезват бързо тези дни: да зашиете откъснато копче или да засадите цвете правилно. Освен това проектите „направи си сам“ също могат да бъдат чудесен начин за рециклиране на стари неща.

  1. Филмова вечер

Идея да се забавлявате със семейството си, но най -вече да се отпуснете малко, е да направите ден на „домашно кино“. Направете селекция от филми, запасете се с много пуканки и натиснете бутона „възпроизвеждане“, насладете се на страхотна любовна история или драма за емоционално влакче, гледайте комедия, за да споделите смеха, или пък класически филм на Дисни, за да зарадвате вашите деца. Дори и тъжен филм може да направи дъждовния ден приятно преживяване.

Дъждовните дни са толкова красиви, колкото слънчевите. Има много начини да прекарате време във вашия уютен дом и да се забавлявате с любимите си хора. Можете да опитате настолни игри или да приготвите нещо ново заедно. С горещ чай семейните албуми са полезни само за разглеждане и отстраняване на грешки в спомените. Ако включите и проект, който включва цялото семейство, със сигурност ще се гордеете, че сте създали нещо със собствените си ръце. Или защо не направите филмова вечер? Разбира се, няма да съжалявате нито миг, ако опитате горните идеи в дъждовен ден със семейството си.

Избрано