Как да намерим бавачка за детето

497
Как да намерим бавачка за детето

Намирането на добра бавачка може да бъде дълъг и труден процес. Ако обаче успеете да намерите подходящия човек, той вероятно ще стане част от вашето семейство за дълго време. Така че, важно е да отделите време и да намерите някой, който да „пасва“ както на вас, така и на вашите деца.

Помислете за вашите очаквания

Преди да започнете да търсите бавачка, седнете и помислете за качествата, които са най-важни за вас. Определянето на вашите желания и нужди преди интервюирането на кандидатите може да ви помогне да намерите най-добрия човек, който да се грижи за вашите деца. За да ви улесним в тази насока, ние от Deteto.org с помощта на професионалистите от сайта за намиране на детегледачки bavachki.bg сме подготвили следния въпросник, който да разгледате преди да предприемете тази така важна за семейството стъпка:

  • Дали образованието на бъдещата бавачка е по-важно за вас, или бихте предпочели някой с повече практически опит?
  • Искате ли или имате нужда от помощ за домакинска работа, готвене, грижи за домашни любимци или други задачи? Ако е така, желаете ли да плащате повече за бавачка, за да поемете тези допълнителни ангажименти?
  • Как бихте определили своя подход към дисциплината? Вие ще искате вашата бавачка да бъде в синхрон с вашия подход, така че е важно да мислите за това предварително, за да можете да го обясните ясно по време на интервюто.
  • Как ще се справите с ваканцията? Искате ли вашето бавачка да пътува със семейството ви? Бихте ли предпочели, ако тя планира почивка за същите седмици като вашите? Ако това е невъзможно, как ще се справите с такива конфликти?
  • Как ще се справяте с транспорта? Искате ли вашата бавачка да има кола, или ще взема ли обществен транспорт, за да подпомага децата ви да посещават училище и други дейности?
  • Как ще се справите с грижите за децата, когато бавачката ви е болна? Имате ли член на семейството или близък, на който бихте могли да се обадите? Ще осигурите ли платени болни дни за бавачката си?
  • Помислете за всякакви специални нужди или обичаи, които вашето семейство има. Имате ли някакви хранителни ограничения, алергии или медицински предписания, с които една бавачка ще трябва да се съобразява? Помислете за това и бъдете готови да обясните нуждите и положението на вашето семейство.
  • Какво ще изисквате относно социалните медии? Как ще се справите с бавачката си, ако реши да споделя снимки на децата в социалните медии? Какви правила искате да наложите, за да контролирате употребата на социалните медии през деня за бавачката, както и за децата ви?
  • Ще използвате ли камера, за да следите представянето на бавачката си? Как ще обсъдите това с нея?
  • И последно, но не по важност – помислете как искате да коментирате времето пред телевизора. Какви правила ще зададете по отношение на гледането на телевизия и/или компютър?

Въпреки че горният въпросник би ви бил много полезен при избора на бавачка, нашият съвет все пак е да ползвате услугите на професионалисти в бранша, като bavachki.bg.