4 идеи за детски забавления на закрито, които и Вие ще харесате

770
Домашни забавления с децата

Студеното, дъждовно и мъгливо време е в състояние да помрачи настроението дори и на най-позитивните, усмихнати и оптимистично настроени хора.

Когато към тази картинка прибавим и пълни с енергия малчугани, жадуващи за игри и забавления, крайният резултат често се равнява на стресирани, уморени родители и сърдити деца.

Вижте 4 интересни идеи за забавления на закрито, които ще се харесат както на малките палавници, така и на самите Вас.

Анимационен маратон

Най-доброто лекарство срещу лошото време и мрачното настроение е чаша топло какао (шоколад), меко одеяло и филмов маратон с любим човек. Заредете се с любимите вкусотийки и анимации на Вашето дете, настанете се удобно на леглото или дивана и се насладете на един прекрасен следобед със своето съкровище.

Това забавление на закрито ще се хареса както на малчуганите Ви, така и на самите Вас. То ще Ви осигури много смях, добро настроение и така необходимата почивка.

Дори можете да си създадете Ваш собствен ритуал, който малките палавници да чакат с нетърпение – например всяка неделя да е отредена на анимационен маратон, сладкиши и приятно мързелуване заедно.

Добрите стари „игри за маса”

Играли ли сте на „Не се сърди човече”, „Бикове и крави”, „Познай филма”?

А спомняте ли си колко забавни и разтоварващи могат да бъдат тези игри?

Това, че децата Ви растат във време на високи технологии, умни телефони и бърз интернет не означава, че няма да харесат тези класически развлечения. Проявете инициатива и търпение и запознайте малчуганите си с някои от добрите стари „игри за маса”.

На пазара се предлагат стотици интересни и занимателни варианти, съобразени с различните възрастови групи, така че със сигурност ще откриете модел, който да привлече вниманието на Вашето дете. Освен забавни, тези игри са и много полезни, тъй като развиват логическото мислене, паметта и въображението на децата.

Забавна фотосесия

Запасете се с фотоапарат или камера, цветни дрехи (както детски, така и Ваши), интересни аксесоари (шалове, шапки, вратовръзки) или предмети от дома Ви, които можете да използвате за декор. След това се впуснете в щуро и забавно модно ревю в домашни условия, съпроводено от оригинална фотосесия.

Всички деца обичат да пробват тоалетите на мама и тате, да се правят на принцеси, супергерои, пирати и да намират ново приложение на домакинските уреди (шапка от тиган, микрофон от дезодорант), а всички родители мечтаят да се забавляват с малчуганите си и да увековечават всеки миг с тях. Смехът и доброто настроение са гарантирани.

Освен това ще се сдобиете с много интересни и щури снимки, с които да се забавлявате  след края на модното дефиле.

Кратко, но вълнуващо пътуване

Това, че времето е лошо и децата Ви няма как да играят навън не означава, че можете да се забавлявате само под собствения си покрив. Все пак София е голяма и развлечения „дебнат” отвсякъде.

Можете да заведете малчуганите си на куклен театър, кино или още по-добре – да посетите пъстър и интересен детски кът. Така от една страна те ще могат да се катерят, тичат и лудуват на воля въпреки метеорологичните условия, а Вие ще можете да си починете и да се насладите на чаша ароматно кафе или увлекателна книга. Това кратко пътуване ще Ви осигури добро настроение и куп забавни моменти.