3D химикалът и защо да зарадваме детето си с него?

В последно време, така нашумелите 3D химикалки се радват на все по-голям интерес и привличат вниманието, както на малки, така и на големи. Това никак не е изненадващо, като се има предвид темповете, с които се развива технологията на 3D принтирането.

3D химикалката прилича много на обикновената химикалка, но вместо мастило се използва разтопена пластмаса, която излиза от писеца под формата на тънка нишка. По този начин, вие давате съвсем нов облик и смисъл на рисуването. То става триизмерно – извън рамките на хартията. Това определено звучи интригуващо, особено за малчуганите, на които вече познатите играчки не са интересни и бързо им омръзват.

Ако все още се чудите дали си заслужава да подарите на детето си подобно изживяване, ще ви посъветваме да не се колебаете. Предлагаме ви няколко причини, поради които да изберете именно този подарък.

  • Първата от тях е, че 3D химикалът със сигурност ще заинтригува детето ви, дори само заради фактът, че е различен. Повечето родители знаят колко е трудно да впечатлиш едно дете при наличието на такова разнообразие от играчки.
  • Втората причина е че работата с него е изключително увлекателна и лесна. Колкото повече време детето използва химикала, толкова по-добре ще се справя с него. Всеки път ще създава нови и различни творби, като развихря въображението си в 3D пространството.
  • 3D химикалът е идеален подарък за детето ви, също защото без съмнение ще развие креативността и сръчността му. Ясно е, че всяко хлапе обича да твори, да реди мозайки или да рисува. Различната писалка, обаче, ще му даде възможност то да контролира изцяло процеса по създаването на нещо ново. Ще развие пространственото му мислене и ще допринесе за концентрацията му.
  • Повечето такива химикали се продават в комплект с нужните консумативи, но ако желаете лесно можете да си набавите допълнителни.
  • 3D химикалите вече не са особено скъпи. Ще намерите разнообразни модели в порядъка от 20 до 100 лева.

И така, не се колебайте да зарадвате детето си с тази свежа идея. Гарантираме ви, че тя ще донесе много забавление на цялото семейство.

Избрано