Съвети за избор на бижута за деца

Изборът на бижута за деца в днешно време едва ли ще затрудни някого. Разнообразието от модели е толкова голямо, че на практика дори на „прима виста“ човек би могъл да открие няколко перфектни опции. Но все пак трябва да се вземат предвид някои нюанси и точно затова ще поговорим сега.

Как трябва да изглеждат бижутата за деца

На първо място е задължително да отбележим, че златните бижута не са добър избор за децата, когато те излизат от дома сами. Не трябва да допускате носенето на златни бижута в училище, защото те могат да предизвикат враждебност сред съучениците, както и лесно да бъдат откраднати. Затова вместо златни, по-добре изберете сребърни бижута. Те са леки и удобни, не предизвикват и алергии.

Ето какви видове сребърни бижута са подходящи за деца

Висулки

Те се предлагат в голямо разнообразие – от буквички, през форми, вдъхновени от природата като цветя, листенца и клонки, та до ефектните сребърни кръстчета.  Ако висулката е украсена с камъни, добре би било те да съответстват на цвета на очите. Изберете някоя по-семпла висулка, без остри ръбове.

Обеци

По-добре е да изберете малки сребърни обеци с изчистена форма. Внимавайте със закопчалката, тя не трябва да притиска ушите, но и същевременно да бъде здрава.

Според стилистите, момиченцата в началното училище могат да носят малки обеци, тип халки, както и други изчистени, минималистични модели. По-големите девойки могат да заложат и на по-сложни форми, както и да подберат стилни обеци с камъни.

Синджири

Удачно е да изберете сребърни синджирчета с дължина около 45 см. и по-плътна текстура. Закопчалката трябва да е надеждна, за да не загуби детето бижуто си без дори да се усети.  Докато играе е препоръчително да прибира верижката под дрехите си.

Брошки

Една добре подбрана брошка ще внесе подходящ акцент в облеклото на детето, като може да украси блузата му или шапката. Но трябва да се внимава, защото брошките не си хармонизират добре с лъскави дрехи. Те не трябва да се сливат, а точно обратно – да изпъкват. Дори е препоръчително брошката да бъде единственото бижу към тоалета. Ако момичето е облечено с рокля, може да бъде закачена встрани, а в случай, че облеклото включва риза –яката е най-подходящото място.

Сребърни украшения за коса

Те са много подходящи за момиченцата и също се предлагат в богата гама от модели – щипки за коса, гребенчета, шноли, фиби и така нататък. В зависимост от гъстотата и дължината на косата, както и възрастта на детето, можете да изберете лесно подходящи модели.  Краищата на тези украшения не трябва да са остри, за да не се нарани кожата.

 

Избрано