Спално бельо за момичета – съвети за родители

488
Детски спален комплект

В днешно време, гамата от спално бельо е много голяма и всички родители имат трудна задача – да направят правилен избор, особено когато става дума за бельо за спане за момичета. Идеалният детски комплект за спане трябва да бъде нежен и мек като ръцете на майката, пухкав като облак, безопасен и създаващ добро настроение в едно дете.„

Родителите трябва да изберат подходящ комплект спално бельо, съобразно възрастта на момичето:  за бебе, за малко момиче или за тийнейджърка.

Спално бельо за новороденo – момиче

При избора на спално бельо за новородено бебе от женски пол повечето родители обръщат внимание на материята. Разбира се, това е правилно, но в допълнение към материала, цветът също играе огромна роля.

Спалното бельо  трябва да е в нежни, приятни цветове: розово, бледовиолетово, прасковено, карамелено, жълто.

Въпреки това, може да е с различни орнаменти и фигури, например, листа, животни, нежни цветя. Запомнете, че прекалено ярките цветове действат върху бебетата, като пречат да имат спокоен сън.

Най-подходящите са едноцветните комплекти спално бельо, леко допълнени с красиви изображения.

Но когато бебето порасне малко и започне да ходи и да си играе, то със сигурност, постелките с  приказни герои, ще бъдат подходящи за него. Обикновено бебешките комплекти включват:

  • пухена завивка,
  • чаршаф,
  • калъфка за възглавници
  • плоска възглавница,
  • одеяло,
  • протекторен чаршаф.

Спално бельо за малки момичета

Да, вече е време за свежи комплекти спално бельо с любимите герои от детски филми.

Виждайки образа на любимия си герой, момиченцата се чувстват като принцеси. При избора на такова спално бельо трябва да се вземат предвид предпочитанията на детето. Някои момичета мечтаят за феи, други за принцове, трети за котета….Други не се уморяват да гледат любимия си анимационен филм за Маша и Мечока, като искат завивки с тези герои.

Спално бельо за малки тинейджърки

Малките госпожици вече са с претенции. Наистина имат капризи и затова родителите трябва да се съобразяват с техните желания. Тук е важно да се спазва правилото – съвместен избор на спално бельо. В тази възраст момичетата са бунтарки и никога няма да харесат бельото за спане, което е наложено от родителите.

По тази причина липсва универсална рецепта, но със сигурност това е краят на розовите завивки, сладките котенца и животинки.

Младото момиче се стреми да внесе разнообразие в стаята си и затова избира дори и шокиращи като цвят и щампи спално бельо. Родителите трябва да проявят разбиране и да се съгласят с избора на своето пораснало дете.