Ски втора употреба – перфектно решение за малко дете

Зимата е чудесна възможност хората да се да се забавляват на чист въздух: да организират бой със снежни топки, да карат ски, сноуборд и шейни, да се пързалят с кънки….

Запалените родители скиори имат желание тяхното отроче от ранна детска възраст да го научат да кара ски. Не те не трябва да бързат веднага да закупуват детски ски. Ако това е еднократно посещение до ски курорт, може би в началото е по-добре да  се вземат ски под наем.

Но пък, ако то иска да кара ски… май е време да се обсъди как да се изберат ски за малко дете. В случая най-доброто решение са ски втора употреба, защото детето расте бързо и няма смисъл да се купуват чисто нови.

Вероятно много родители са озадачени от това как се избират детски ски. Основното правило е да се знае възрастта на детето, теглото, ръста. За много малки деца най-подходящи са ски, предназначени за начинаещи.

Във форумите за втора употреба обикновено се изписват годините на детето, например: „ски втора употреба за 6 годишно дете“. Това е сравнително добър ориентир за родителите.

Ските за деца независимо дали са нови или втора употреба имат свои собствени характеристики. Не бива да се забравя, че правилният подбор на екипировка играе голяма роля тук. Основният фактор при избора на ски за деца е тяхната дължина. За да се гарантира безопасното каране по пистата, ските втора употреба или чисто новите трябва да отговарят напълно на физическите способности и антропометричните данни на детето.

При много малки деца експертите препоръчват тренировките да започнат с по-къси ски с модерна геометрия. Те могат да се използват, за да се научат по-бързо завоите и децата няма да се уморяват бързо.

В заключение: изборът на детски ски втора употреба не трябва да се определя само от цената, а е нужно да бъде съобразен с възрастовите особености и степента на възможност за справяне с пистите от детето.

Избрано