Пъстра стая за щастливо и усмихнато дете

288
Декорация на детската стая

В какво се крие ключа към детската усмивка?

Шоколад?

Сладолед?

Да, лакомствата наистина правят малчуганите щастливи, но те далеч не са единственото им „хоби”. Повечето деца прекарват доста време в стаята си (особено през студените месеци), затова тя трябва да бъде възможно най-приятна и уютна за тях. Вижте как с помощта на пъстри цветове да превърнете детския им кът в истинска страна на чудесата.

Кажете „Да” на игривите тапети и смелите нюанси.

Когато става въпрос за декорация на детска стая няма „грешни” или неподходящи тонове. Добре де, това правило също има своите изключения в лицето на черното и тъмно кафявото, но всички останали нюанси са добре дошли. Според редица изследвания децата се чувстват много по-спокойни и щастливи, когато са заобиколени от цветове, пъстри предмети и любими герои (анимационни или приказни). Именно по тази причина е добре стаята им да бъде олицетворение на техния безгрижен свят – шарена крепост, предпазваща ги от „чудовища”, космически кораб, изпълнен с приятелски настроени извънземни или вълшебно приказно царство. Можете да постигнете всичко това като боядисате стените в някой ярък цвят или сложите тапети със забавни фигурки, животинки, анимационни персонажи.

Не налагайте своето на всяка цена.

Най-лесният начин да зарадвате детето си е като бъдете толерантни с идеите (вкуса) му, като му дадете право на глас по някои битови въпроси (какво му се яде на закуска, например), като уважавате интересите му. Така например, ако малката Ви дъщеря поиска стаята й да е в синьо или зелено, недейте да настоявате за розово или лилаво, защото са „по-момичешки”. Не забравяйте, че помещението трябва да отговаря на нуждите и предпочитанията на малчуганите Ви, дори те да са в разрез с чувството Ви за естетика.

Пъстри спални комплекти за по-приятни сънища.

Шарените тапети не са единствения начин да внесете повече цвят в детската стая. Спалното бельо в интересни нюанси не само ще освежи обстановката, но и ще отключи въображението на малките палавници, осигурявайки им сладки и спокойни сънища. Заложете на модели, изпъстрени с пеперуди, звездички, спортни елементи, популярни герои, принцеси или любимите персонажи на Вашите деца. Детските спални комплекти Cama mia се отличават с оригинален дизайн, забавни десени и невероятна мекота.