Подходящ подарък за първия рожден ден

Рожденият ден е най-големият личен празник за всеки човек. Навършването на първата годинка от живота на детето несъмнено е най-големият празник за цялото семейство. Какво обаче е подходящо за подарък на вече едногодишното детенце?

И макар всеки подарък, дарен от сърце, да се приема добре, то съществуват няколко грешни решения, които не трябва да взимаме. Кои са те?

Неподходящи подаръци за едногодишно

Сглобяеми играчки

В никакъв случай не подарявайте играчки с много части. Те са опасни за деца под 3 години, защото съдържат малки частици, които могат да бъдат погълнати. Избягвайте да подарявате и предмети с остри ръбове. Никога не се знае как може да се нарани детето. Такива са различни самолети, малки кукли лего, различни камиончета, кончета и други пластмасови животни.

Играчки с козина

Макар плюшените играчки да са безопасни за игра на едногодишно детенце, и с тях трябва да се внимава. Ако са много мъхести, има опасност да предизвикат алергия или дразнение по кожата на детето.

Подходящи подаръци за дете на 1 година

След като разгледаме неподходящите играчки, идва ред на най-подходящите за едногодишно дете. Такива са всякакви интерактивни играчки. С тяхна помощ детето расте, научавайки полезни неща за живота около себе си – разпознава различни животни, чува звуци на всеки от тях и др. Много популярни са бебешките въртележки с различни формички. С тях детето се учи да поставя подходящата формичка в правилното и място. По този начин се развиват зрителните и двигателните умения на детето. Цветовете привличат вниманието му, а формичките издават звук.

Също така, в тази възраст мъниците опознават света и всичко, което открият, пъхат в устата си. Затова, за предпочитане са гумени играчки, които лесно могат да бъдат дезинфекцирани. Интересни топки, фигурки и животни могат да станат добри приятели на малкото детенце. С тяхна помощ то ще опознае заобикалящия го свят и ще бъде защитено и щастливо.

Друг полезен подарък е столче за колата. То е задължителна необходимост за детето, когато започне да сяда и да се вози в превозното средство. Ако родителите не са си купили, може да им подарите този полезен аксесоар. С него ще могат спокойно да пътуват навсякъде със своето детенце. Не забравяйте първо да се уверите, че вече не са им подарили столче за кола.

Ако предпочитате да подарите нещо за дома, тогава идва на помощ столчето за хранене. Всички деца, които могат да стоят седнали, започват да се хранят в него. Така придобиват полезни навици, свързани с храненето.

Важно е подаръкът за първия рожден ден да е специален – да е в полза на детето и на родителите. Ако искате по-нестандартен подарък – подарете детска фотосесия. Така и детето, и родителите ще запомнят този специален ден.

Избрано