Пижами за дами – избор на материи и цветове 

Домашните дрехи, към които спадат и дамските пижами, е необходимо да са възможно най-свободни и комфортни. Едва ли има нещо по-хубаво от това, човек да облече мека пижама след като цял ден е бил на крак и има нужда да се отпусне възможно най-бързо. Също така, тя е подходящ избор и след като сте си взели душ и сауна.

Към избора на пижама трябва да се подходи много внимателно, като се вземат предвид някой важни детайли.

Избор на пижама според сезона

Счита се, че трикотажните пижами са идеални не само за сън, но и за ежедневно носене. Тънката материя ще бъде перфектен вариант за домашно облекло в топлия сезон и ще поддържа тялото ви хладно както през деня, така и по време на сън. В момента се предлагат страхотни модели летни дамски пижами, от които може да избирате. Когато обаче времето захладнее, вече трябва да заложите на по-топли материи.

Изборът на пижама зависи и от температурата в помещението, в което спите. Ако постоянно ви е студено, тогава е по-добре да изберете пижама от хавлиен плат или велур.

Ако ще използвате пижамата само за сън, не се препоръчва да избирате модели със закопчалки. Вълнените пижами са просто незаменими, когато е много студено. Но, първо, следва да се уверите, че не сте алергични към такива материали. Някои жени намират, че е просто невъзможно да спиш в пижама, която боцка.

Сексапилни и по време на сън

Ако дамите искат да изглеждат секси дори докато спят, тогава се препоръчва да се ориентират към по-луксозните комплекти. Стилните пижами с обикновени къси панталонки или такива, изработени от дантела, са особено привлекателни. Обикновено тези модели са сатенени или копринени. Ако искате да впечатлите любимия и да му помогнете да развихри въображението си, те са перфектният вариант.

Цветова схема

Много е лесно да се почувствате объркани, когато избирате цветовата схема за домашни дрехи. Някои хора харесват ярки и закачливи цветове. Други предпочитат по-спокойните. За трети е важно пижамата има да бъде в същия цвят като спалното бельо.

Но, така или иначе, една жена трудно би се справила само с един комплект пижама, така че можете да изберете няколко варианта, дори такива, които са напълно различни един от друг. Не забравяйте, че модните пижами за жени, като и всяко друго облекло, следва да бъдат подбрани в зависимост от характеристиките на конкретната фигура.

Пижами за бременни

Пижамите са може би най-удобните дрехи за сън. За разлика от нощницата, тя не се заплита, когато се обърнете и ви позволява да спите във всяка една желана позиция. Ще ви предпази от простудяване дори и ако не сте покрити с одеяло. Затова и доста жени не са готови да се откажат от носенето на пижама, дори когато забременеят. Бъдещите майки обаче трябва да са наясно, че стандартните комплекти за сън ще трябва да бъдат оставени настрана за известно време и да си подсигурят специални пижами за бременни, които съответстват на новите характеристики на фигурата им.

Тъй като тялото на бременната жена е подложено на допълнителен стрес, бъдещите майки често се оплакват от повишено изпотяване или лоша терморегулация. Ето защо материята, използвана за техните пижами, трябва да притежава отлични хигиенни свойства, да е хигроскопична, „дишаща“ и с отлична топлопроводимост.

Избрано