Парфюм и бременност – какво трябва да знаем

641
Миризми и бременност

В живота на жената едва ли има по-щастлив момент от този, в който разбира, че ще стане майка. Приготовленията и подготовката за предстоящото щастливо събитие започват на мига – те често обаче вървят ръка за ръка с недоспиването, притесненията, все по-осезаемата липса на време.

В период, когато животът на жената поема сякаш в съвършено друга посока, на всяка дама й се иска да съхрани добрия си външен вид, макар и да разполага с все по-малко време в грижа за себе си. Съвсем естествено, дамите прибягват до козметиката и носенето на хубав парфюм в щастливия си период на бременни – но, както често се оказва, последното понякога се оказва проблем и пречка.

Безопасно ли е да носим парфюм по време на бременност?

Да, носенето на парфюм по време на бременност е безопасно за майката и плода, но развитата свръхчувствителност на жената към определени миризми би могло да се яви като пречка. Вероятно майките, четящи този текст, ще се съгласят и ще си спомнят за този си период от бъдещото родителство. Макар и да не вреди, носенето на парфюм определено би могло да доведе до голям дискомфорт, особено в първия триместър. Силните и натрапчиви аромати често водят до замайване и гадене. Какво да направим в такива случаи?

Заложете на продукти за тяло, обогатени с парфюм

Добро и оптимално решение в тези ситуации е прибягването до лосиони или кремове за тяло, които са снабдени с парфюм, но в никакъв случай не излъчват толкова силен и набиващ се аромат. Нанасяйте ги след баня и ще усещате коприненото им действие и деликатния аромат за дълго, без това по някакъв начин да смущава и дразни придобитата ви свръхчувствителност.

Добрата новина е, че има аромати, които действат и положително, и освежаващо

Ако първият триместър е особено драматичен и тежък за вас, имаме добра новина. За някои аромати, които често срещаме като парфюмни съставки, е доказано, че действат успокояващо и дори потискат усещането за гадене и замайване. Ментата, джинджифилът и кардамонът са такива есенции – препоръчваме да потърсите аромати за тяло под формата на лосиони и кремове, които съдържат именно такива съставки. Те положително ще облекчат симптомите на свръхчувствителност и ще ви накарат моментално да се почувствате по-добре и освежени.

Още по-добрата новина е, че, с напредването на бремеността, тази свръхчувствителност към миризми се притъпява и изчезва – съвсем скоро ще можете отново да се наслаждавате на любимия си парфюм, носейки го ежедневно. Запазете вътрешната хармония и спокойствие и се грижете за себе си по най-добрия начин. Бремеността носи на жената една естествена и категорична красота, която не би могла да се постигне дори и с най-добрата козметика.