Как да облечем детето през пролетта

316
Пролетни детски дрехи

Променливото пролетно време е предизвикателство за всяка майка. Какви дрешки да изберете за този сезон? Как да облечете детето така, че да не му е нито топло, нито студено и да не се простуди?

Специалистите по облекло на contour.bg ще ви издадат няколко малки тайни, които ще ви помогнат да запазите детето здраво.

Погледнете прогнозата

Дори в момента да свети слънце, след час-два може да вали дъжд. Проверете прогнозата за времето за вашето населено място или за мястото, на което отивате.

Колкото вие, толкова и детето

Облечете го с толкова и такива дрехи, колкото носите вие. Ако детето е съвсем малко, можете да му сложите най-много един тънък кат повече.

Избирайте удобни детски дрешки

Добре е дрешките да са меки и удобни за детето, за да не му пречат при движение.

Избирайте точния размер

Не обличайте детето с дрехи, които са му големи или малки. Докато ходи, тича или играе, те могат да оголят кръста, коремчето, ръчичките или други части на тялото му и да го простудят.

Обличайте на няколко слоя

Най-добре е да облечете детето с няколко слоя тънки дрешки. Например потниче, тениска, ризка, леко якенце, елече. Така ще можете лесно да сваляте или обличате по нещичко, когато времето внезапно застудее или се затопли.

Допълнителна дреха в чантата

Дори времето да е слънчево, винаги носете допълнителна дреха за детето, когато излизате. Без значение дали ще е елек, пуловер, по-дебела блуза или яке.

Памук

Избирайте дрешки от естествени материи, най-добре от памук. Той е дишащ и няма да позволи детето да се изпоти.

Гащеризони

Детските гащеризони са изключително удобни за този сезон. Те позволяват да облечете на детето по-лека блузка, като в същото време пазят гръбчето и коремчето му топли.

Елеци

Елекът е най-добрият ви приятел за пролетта. Пролетното слънце обикновено е придружено от студен вятър, така че дебелите якета ще изпотят детето, а през тънките ще усеща вятъра. Елекът е перфектната дреха, която пази гърба му топъл, но позволява на тялото да диша и да не се претопля.

Чорапи или чорапогащи

Ако използвате чорапогащи в по-хладните дни, не забравяйте, че все пак вече не е зима. Нека бъдат по-тънки и меки, особено ако върху тях обувате панталонче. Ако обаче сте решили да сложите пролетна рокличка на малката си принцеса, можете да помислите и за по-дебели чорапогащи или клинче.

Много майки предпочитат по това време на годината да обуват на децата три четвърти чорапи, които са добър вариант, когато не сте сигурни дали да предпочетете чорапогащи или къси чорапки.

Обувки

Въпреки че слънцето се показва все по-често, най-добре е пролетните обувки на детето да бъдат водонепропускливи. Внезапният дъжд не е рядкост по това време на годината и е за предпочитане да сте сигурни, че малките крачета ще останат сухи.

Шапка

Леката шапка ще запази топлината на детската главичка. Ще я предпази от хладния пролетния вятър и от слънцето.

Дъждобран

Добра идея е да имате детски дъждобран и да го носите винаги в чантата си. Дъждобранът е далеч по-лек за пренасяне от чадъра, а и е по-удобен за носене от детето. Ще го запази сухо и топло, ако внезапно ви застигне дъжд. Можете да замените дъждобрана и с водоустойчиво яке с качулка, стига да е подходящо за сезона.