Как да изберем маркови маратонки за детето си

В тази статията ще Ви разкрием важни особености при избора на маркови маратонки за деца. Специалистите на онлайн магазин за маркови маратонки за деца SportFaster  ще разгледат основните видове спортни обувки.

Въпросът как да изберат детски маратонки е много важен за родителите, които не искат да пестят за здравето на детето си! В детството тялото все още не е завършило своето развитие и грешните маратонки могат да нарушат този процес. Първо, нека разберем какви видове маратонки съществуват и за какво са подходящи.

Градски маратонки за всеки ден

Подходящи за активни деца, предназначени за бягане по повърхности като плочки, асфалт, чакъл и др. Основните критерии за качество на този тип маратонки са:

  • лекота на носене;
  • наличието на защита отпред;
  • наличието на анти-влажна повърхност (в случай на дъжд);
  • добро качество на протектора.

Детски маратонки за бягане

Маратонки за зала и бягане

Тези маратонки за предназначени за спорт на закрито, не се препоръчва да се  използват на открито.

Преди да изберете детски маратонки за бягане, уверете се, че отговарят на следните критерии за качество:

  • дишаща повърхност;
  • олекотена подметка;
  • наличието на шнур;
  • липса на мембрана;
  • мекота;
  • гъвкавост.

Маратонки  за планинна

Подходящи за деца, които заедно с родителите си обичат заниманията на открито. Това включва активно забавление в планините и горите. Тези маратонки трябва да имат протектор ,издръжлива подметка и здрава петa. Трябва да обърнете внимание и на факта, че за сухо време е най-добре да купувате обувки без мембрана, а за мокро време – с мембрана. Ако не е възможно да закупите 2 чифта наведнъж, тогава дайте предпочитание на маратонки с мембрана.Детски маратонки за планина

ВНИМАНИЕ!

Преди да купите детски маратонки, трябва да обърнете внимание на факта, че ако изберете обувки не за лятото, а за пролетта или есента, тогава трябва да знаете, че тези маратонки не са подходящи за влажно време. Следователно, има голяма вероятност детето да си намокри краката и да настине, важно е да изберете водоустойчиви обувки!

Ако детето се нуждае от летни  маратонки, тогава е най-добре да изберете модели с лека дишаща повърхност и средна височина. Това ще помогне на краката на детето да не се изпотяват или да се уморяват.

В заключение ще Ви издаден още една тънкост при избор на детски маратонки. Всяка обувка трябва да е издръжлива, особено в предната част на спортните маратонки. Това се дължи на факта, че децата на всяка възраст често скачат, катерят се по различни повърхности – с други думи, те преодоляват  различни препятствия. Основната причина, за да изберете подходящите маратонки за Вашето дете е за да не си изкълчи или счупи крак, повреме на дневните игри. Необходимо е да се направи избор в полза на производителя, който успява да съчетае всички необходими норми и условия за удобно носене с дълготрайност на продукта.

Избрано