Детски сериали през ноември

Ние от Deteto.org определено не сме сред привържениците на прекомерното гледане на телевизия от децата, но все пак това понякога се налага. За да ви бъдем поне малко полезни в тази насока, сме подбрали интересните сериали за деца, излъчвани по Cartoon Network и Boomerang, отново с молбата да не прекалявате със застояването пред телевизора. Драстично по-добре ще бъде да прочетете заедно с детето си някоя от приказките за четене.

Телевизия Cartoon Network

„Облачно с кюфтета“ – Сезон 2

От 12 ноември – всеки делник от 14.45 ч.

Поредицата проследява младия Флинт Локууд. Той е ученик в гимназията, с големи мечти да стане сериозен учен, чиито изобретения имат потенциала да променят света, вместо да експлодират в лицето му. Флинт страда от МНСР: Мечти несвързани с риба, което е жалко, защото той живее в Суолоу Фолс, където главната причина за процъфтяването на икономиката е бизнесът със сардини.

В един от предстоящите епизоди, в града се появява страшен филм. След като го гледа, Брент изведнъж получава страх от сардини. Флинт и Сам влизат в сънищата му, за да определят източника на новопоявилата се фобия.

„Реактивните момичета“ – Сезон 3

От 17 ноември – събота до четвъртък от 18.00 ч.

В тази нова продукция на класическата поредица на Cartoon Network, Реактивните момичета се завръщат, за да защитят Таунсвил от злодеи, които искат да превземат града. Сестрите Бълбук, Бръшлян и Белушка трябва да се справят еднакво добре с домашните си и със супергеройските си дейности, свързани с непрестанните набези на различни злодеи и чудовища.

В един от предстоящите епизоди, когато Още Злато разбира, че Реактивните момичета я смятат за злодей, а не за приятел, тя решава да настрои града против тях.

Маратон на „Нинджаго: Майсторите на Спинджицу“ – Сезон 9

От 5 ноември – всеки делник от 21.35 ч.

Нинджаго е далечна митична земя, криеща множество тайнствени места. Ако потърсиш сред кулите на градовете или нейде из тъмните ѝ острови, може да откриеш Сенсей Ву и четиримата му ученици – Джей, Кай, Зейн и Коул, които се обучават в древното изкуство „спинджицу“ и се превръщат в истински нинджи. Техен враг е лорд Гармадон. Той живее в подземния свят и иска да подчини силата на четирите златни оръжия – мечът на огъня, земетръсната коса, нунчаку на светкавиците и шурикените на леда.

Предстои да видиш как лорд Гармадон поема контрола над Нинджаго Сити, в чийто сенки се крие Лойд. Междувременно останалите нинджи и младият Ву катастрофират в Царството на Они и дракона и откриват, че не са сами там. Коул и младият Ву се опитват да освободят приятелите си, които са пленени от племето на Ловците на дракони. Междувременно в Нинджаго, Лойд среща отново стари приятели, които може да се окажат ценни съюзници срещу лорд Гармадон. Лойд трябва да открие своя глас, след като повежда Съпротивата, за да превземат радио ефира на Нинджаго Сити. Междувременно в Първото царство Железния барон отвежда нинджите на лов за дракони. 

Парти с „Юникити“

От 10 ноември – всеки уикенд от 11.30 ч.

Детски филмиКато владетел на кралството, Юникити има натоварени дни, пълни с царски отговорности. За нея най-важно е да се увери, че всички са щастливи и също така да избави кралството от негативността. Но нейният оптимизъм не бива да бъде разбиран погрешно – тя e хибрид между коте и еднорог и не трябва да бъде ядосвана. Въпреки че е изпълнена с безкрайна енергия и творчество, Юникити е същество, с което трябва да се внимава. Особено ако някой попречи на разпространението на позитивните ѝ вибрации или пък ако някой натъжи малкия ѝ брат и най-добър приятел Пъпикорн.

Телевизия BOOMERANG

New Looney Tunes – Сезон 3

От 19 ноември – всеки ден от 17.40 ч.

Детски сериал по ТВВсеки епизод от New Looney Tunes се състои от кратки истории, в които Бъгс Бъни е най-ярката звезда. Други герои, като например Койота и Йосемити Сам се появяват само за да го вбесяват. Някои от персонажите ще ни разкрият нови неща за себе си и ще ни покажат непознати досега свои черти. Койотът, например е съседът всезнайко на Бъгс, а Тасманийският дявол (сега по-известен като „Теодор Тасманиан“) работи като счетоводител и потиска истинската си същност.

Уикенд с „Мистър Бийн“

От 3 ноември  – всеки уикенд от 10.55 ч.

Телевизионното шоу е базирано на едноименния игрален филм, а героите включват Мистър Бийн, Ирма Гоб, Теди и мистериозният шофьор на достойния за доверие суперван. Новите попълнения са г-жа Уикет, която е хазяйка на Бийн и също така нейният зъл котарак, на име Скрапър.

 

 

 

Избрано