Детски играчки онлайн – откъде?

463

igrachka-comВ края на годината на всеки родител се налага да влиза в ролята на помощник на Дядо Коледа, а покрай всички други задължения това някак ни идва вече в повече. За щастие електронната търговия навлиза все по-смело и в България, и онлайн магазините определено улесняват търсенето, подбора и закупуването на играчки и пособия за любимите ни малчугани.

В навечерието на коледните празници и преди почивните дни суматохата е огромна – приключване на годината, анализи, отчети, уреждане на почивка, и още хиляда и едно неща. А в същото време конвенционалните магазини се пукат по шевовете от хора, желаещи да сбъднат детските (а и собствените си) мечти. Пред перспективата да се смеся с тази тълпа от хора, и тази година за пореден път избрах да пазарувам от онлайн магазин за детски играчки.

Само който не е търсил да си купи онлайн играчки обаче, не би могъл да си представи морето от резултати, които търсачката „изплюва“ на потенциалния купувач. Говорим за стотици хиляди резултати само в България, което не е шега работа. Да се ориентираш в тази безкрайна джунгла, трябва да имаш известен опит и усет за познаване на качеството в Интернет, с които за щастие се гордея да разполагам. И в следващите няколко параграфа ще се опитам да бъда полезен на колегите родители в усилията им да изберат правилния интернет магазин за детски играчки.

Моето търсене тръгна оттам, че в писмото до Дядо Коледа се беше появило желание за получаване на плюшена играчка коала. Естествено стартирах търсенето с „плюшена коала“, и в случая видях тази страничка:

Плюшената коала от igrachka.com
Плюшената коала от igrachka.com

Ще коментирам топ 5 резултатите по ред – номер 2 отпада (онлайн оказион, не бих купил подарък от такъв), 3 и 4 имат странен избор за адрес на онлайн магазина (не уважавам използването на цифри като заместител на букви от кирилицата). Остават номер 1 и номер 5, като igrachka.com ме спечели с факта, че коалата е с бебе, и то на почти същата цена като алтернативата (без бебе).

Още с влизането в сайта, igrachka.com ми направи впечатление на магазин, направен с вкус и желание, но по-важното – с мисъл за потенциалния интернет купувач. Веднага видях, че търсената коала не е налична (за съжаление, но това ми спести разговори с магазина, както често се случва, защото повечето магазини в България не показват наличност). Тогава влязох в секцията дървени играчки, и останах очарован от разнообразието и подбора на подходящи играчки за всяка възраст. По принцип съм любител на дървените играчки, и от пръв поглед си личеше, че в асортимента на магазина бяха избирани само качествени артикули. Секцията с продукти за бебета ми направи същото добро впечатление с голямото си разнообразие.

За всеки случай потърсих в мрежата за мнения за магазина, и за щастие не намерих нищо притеснително. Но пък попаднах на това приятно видео, което ще споделя с вас:

В крайна сметка закупих няколко играчки от igrachka.com, и за мое удоволствие всички стоки се появиха с очакваното качество и не по-малко важно – съвсем в срок, за да влязат в чувала на белобрадия старец.