Бебешки колички и как да си изберем най-подходящата

Едно от най-вълнуващите събития за всяка двойка е появата на най-малкият и важен член на тяхното семейство, а именно бебето. В трепетното очакване на мъничето, всяка майка иска да се подготви с всички необходими аксесоари и продукти за детето. Сред всички важни неща е изборът и на удобна и практична бебешка количка. Тя е необходим продукт още от самото раждане на детето. Добре е да търсите модели, които са леки, маневрени и подвижни, лесно сгъваеми и с достатъчно място за съхранение на вещи, когато тръгнете на дълги разходки. И тъй като пазара е залят от различни видове, ние ще ви помогнем да изберете подходящата за вас и вашето бебе количка, като ви представим няколко фактора, за които е добре да се оглеждате.

     Комбинирани бебешки колички

Някои модели колички са предназначени само за определени възрасти, докато други може да се адаптират и да се използват за по-дълъг период от време, докато вашето бебе расте. В първите шест месеца, докато бебето все още не може да сяда и вдига главата си, количката трябва да бъде изцяло в хоризонтално положение. Много родители търсят модели, които предлагат и друг кош, който е подходящ за вече по-порасналото детенце. В този кош, то вече може да седи спокойно и да опознава света около себе си. Още по-удобни варианти са и моделите, които разполагат освен с два коша и с детска седалка за кола. По този начин се сдобивате с три продукта, с които да създадете удобство както на вас, така и на мъника ви.

      Начинът ви на живот

Добре е преди да закупите бебешката количка да си отговорите на няколко въпроса относно това какъв начин на живот водите самите вие. Когато отговорите на тези въпроси, ще сте наясно и от каква количка имате нужда – дали тя да е малка и лесно сгъваема, по-маневрена с големи или малки гуми и колко място за съхранение ще притежава. Ето и някои от въпросите, на които задължително трябва да си отговорите:

По какъв терен ще се движите през повечето време?

Ако това са градските улици, то е добре вашата количка да е по-маневрена и да може лесно да минава покрай не толкова хубавите пътища из града.

Къде ще съхранявате бебешката количката? В гаража, килера или в багажника на колата си?

Ако нямате достатъчно голямо пространство, където да съхранявате количката е добре да закупите такава, която се сгъва лесно и може да се прибира и в по-малки пространство, като например багажника на колата ви.

Колко място за съхранение ще ви е необходимо?

Ако смятате да обикаляте дълго време по парковете или да ходите на пазар с детето си, то задължително детската количката трябва да има голям багажник. По този начин може да взимате всичко необходимо – от играчките на детето ви до леки закуски и хранителни продукти.

     Вашият бюджет

В зависимост от качеството и характеристиките, цените на бебешките колички варират значително. Може да си закупите количка, която да не е от много висок клас и да я използвате за по-кратко време, както и модел, който да използвате години наред, а защо не и за следващо дете. Тъй като разчитате на нея всеки ден, ще искате да разчитате на нея в дългите разходки, да е лесно преносима, сгъваема и маневрена. Това е инвестиция, за която си заслужава да дадете повече пари, но със сигурност ще ви се отплати.

     Какво трябва да предлага една висококачествена количка за своята цена?

  • Лека конструкция, която прави една бебешка количката по-лесна за повдигане и носене
  • Качествени гуми и добри амортисьори за гладко и стабилно возене
  • По-висока гаранция, която е ориентир за качеството на продукта
  • Различни стилове и цветове

Осигурете си спокойствие и приятни разходки с вашето най-скъпо същество и изберете правилната бебешка количка, в която бебенцето ви ще се чувства комфортно и удобно.

Избрано